Mistä nimi Loikkivat Sammakot?

Minulta kysytään usein, että onko sammakko lempieläimeni vai mistä tulee nimi Loikkivat Sammakot. 

Elettiin vuotta 1992 ja olin kesällä kielikurssilla Englannissa. Sieltä tehtiin retki Lontooseen ja löysin jostain pienestä puodista aivan ihanat valkoiset nilkkasukat, joissa oli kuvioina pieniä vihreitä loikkivia sammakoita. Siihen aikaan ei kuviosukkia ollut saatavilla, ainakaan Suomesta, eikä nettikauppoja tietenkään ollut. Ostin nuo iki-ihanat sammakkosukat ja jopa vähän häpeillen pidin niitä jalassa Suomessa, oli ne sen verran erikoiset siihen aikaan. Siitä alkoi rakkauteni sammakoihin ja se jatkuu edelleen. 

Myöhemmin minulle on tullut useita isoja ja pieniä erilaisia sammakkoja, kivisiä, kultaisia, pieniä ja suurempia, patsaita, koruja, kuvia, tauluja jne. 

Tiestikö muuten että kirkasvärinen nuolimyrkkysammakko, joka on pieni, vain 1,5–6 cm kokoinen, on todennäköisesti maailman myrkyllisin eläin. Kultanuoli-sammakossa voi olla myrkkyä jopa kymmenen ihmisen tappamiseen.

Kun löysin mehiläisvahamaalauksen v. 2011 perustin blogisivuston Loikkivat Sammakot. Silloin kerroin sivuilla omasta maalausmatkastani ja julkaisin blogissa maalauksiani ja hehkutin tätä upeaa löytöä! 2012 kävin kouluttajakoulutuksen Rovaniemellä ja aloin sen jälkeen pitämään kursseja itsekin. Pikkuhiljaa otin myyntiin aloituspakkauksia, maalauspohjia ja värejä. Ja lopulta nyt v. 2024 alussa entisen maahantuojan jäädessä eläkkeelle tästä hommasta, sain oikeudet maahantuontiin.

Loikkivat Sammakot -nimi ja domain ovat siis olleet jo vuodesta 2011 alkaen minulla eikä sitä nimeä oikein enää voi vaihtaakaan. Tämä on siis tarina Loikkivat Sammakot -nimen takana!  

Takaisin suomalaisen pienyrityksen verkkokauppaan pääset täältä!