Encaustic Art -mehiläisvahaväreistä

Alkuperäisten Encaustic Art –värien johtava ajatus on puhtaus värisävyissä ja materiaalien koostumuksessa

Encaustic Art -mehiläisvahavärit valmistetaan valoa kestävistä, täysin myrkyttömistä väripigmenteistä. Myöskään niiden sideaineissa ei ole mitään myrkyllistä eivätkä ne sisällä hartsia. 

Encaustic Art-väreillä on mahdollista optinen värinmuodostus: värejä voidaan levittää kerroksittain, jolloin alemmat loistavat päällimmäisten läpi. Kun keltainen peitetään punaisella, saadaan kaunis oranssi, jossa valo elävöittää värin muodostusta. Vivahteet ovat paljon hienompia kuin sekoitettaessa värit pelkkinä aineina keskenään. Sävyt on valittu Goethen väriopin perusteella.

Encaustic Art – värisarjaan kuuluu kaikkiaan 47 loistavaa värisävyä sekä väritön vaha värien laimentamiseen ja maalausvälineiden puhdistamiseen. 

Värien ominaisuuksista

Encaustic Art -vahaväreissä laatu merkitsee eniten tuotteiden kehittämisessä ja valmistuksessa. Korkeatasoisen laadun vaatimus koskee tuotteiden taiteellisia ja käytännöllisiä ominaisuuksia sekä valmistustekniikkaa. Värivalikoima ja sen ryhmittely muodostaa luonnollisen asteikon, joka perustuu Goethen väriopin kaksitoistaosaiseen väriympyrään.

Raaka-aineet

Encaustic Art -mehiläisvahavärien valmistuksessa käytetään aina parhaita mahdollisia raaka-aineita ja tuotantomenetelmiä, jotta väreille saadaan mahdollisimman korkea taiteellinen laatu. Aito mehiläisvaha, valoa kestävät ja vaarattomat väripigmentit, riittoisuus ja helppo käsiteltävyys ovat ominaisuuksia, joiden vuoksi Encaustic Art -mehiläisvahavärit sopivat tarkoitukseensa parhaalla mahdollisella tavalla. Encaustic Art -vahavärien erinomaiset taiteelliset, kasvatukselliset ja myöskin terapeuttiset käyttömahdollisuudet perustuvat tähän; raaka-aineiden korkeaan laatuun.

Sisäinen laadunvalvonta

Lisääntyvää ympäristötietoutta korostaen Encaustic Art -värien valmistaja käyttää erilaisia menetelmiä, jotka kertovat laadun jatkuvasta tarkkailusta ja joilla kauttaaltaan taataan tuotteiden korkea laatu myös ympäristön kannalta. Kaikki raaka-aineet valitaan huolellisesti yhteistyössä riippumattoman laboratorion kanssa. Tuotannossa varmistetaan, että Encaustic Art-tuotteet ovat terveydelle ja ympäristölle vaarattomia. Valmistaja ei ainoastaan pysyttäydy sallittujen raja-arvojen puitteissa, vaan on luonut omat, ankarammat rajat, joissa noudatetaan elintarvikesäädöksiä, joiden normit ovat huomattavasti kireämmät kuin taiteilijatarvikkeiden ja lelujen. Näin on luotu tarkka, sisäinen laatunormi. Siitä on osoituksena erityinen laatumerkintä "Ständige Rohstoffkontrolle" (säännöllinen raaka-ainevalvonta).