Talvimaisemia

Perjantai 1.6.2012 klo 10:40


Talvella lumihankien aikaan piti yrittää vangita paperille ulkona näkyvä ihana sinertävä maisema.

maisema_sininenmeritalvi.jpg

Tästä ei nyt ota selville onko tämä talvimaisemaa vai merimaisemaa... No mutta se on katsojan silmissä. Taivas on jotenkin levoton.

talvi1.jpg

Punertava pakkasillan taivaanranta ja tuulenpuuskan kinostamat hanget. Tai no, talvimaisemaa yritin ja tämmöinen tuli. Näistä maalauksistahan ei koskaan tiedä mitä niistä tulee ja kahta samanlaista on lähes mahdoton tehdä. Ja jos oikein suunnittelee tekevänsä tietynlaisen niin varmaan menee metsään ja tulee täysin erilainen. Mutta, voi tulla paljon parempi kuin aiemmin suunniteltu ja sehän tässä onkin se hieno juttu.

talvi2.jpg

Tässä vielä talvea. Lisäilin vähän hiihtolatuja hankien pinnalle. Ja tässä vaiheessa minulla oli jo stylus, jolla tein tuon auringon tuonne laskemaan. Ruskea puu ja hangesta törröttävät kasvit antavat tähän syvyyttä. Tuo takimmainen latu olisi kyllä ehkä kannattanut jättää pois, ei näytä ollenkaan luonnolliselta. Taivaanranna värit on minusta tässä kivat.

 

talvi3.jpg

Tässä ei oikein taivas ja hanget kohtaa, ei mikään lumi ole tuommoista. Niinpä voisinkin vaikka sanoa että tässä on yritetty fantasiamaailmaa ja hyvin onnistuttu ... 🙂

talvipupu.jpg

Tyttäreni halusi että maalaan hänelle pupun. Tässä on mustalle pohjalle tehty öistä talvimaisemaa. Tähdet, kuu ja pupu ja latu on tehty styluksella. Tällaisia voisi käyttää vaikka lastenkutsujen kutsukortteihin.

Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus, talvimaisema, lumihanget

Shopping Cart