Maisemia yhdellä värillä

Keskiviikko 6.6.2012 klo 20:29


Tein kokeiluja miten väri vaikuttaa maisemaan ja kuvan luonteeseen. Maalasin yhdellä värillä koko kortin. Tuli ihan kivoja kuvia.

maisema_pun.jpg

Ensin punaista. Nuo kirkkaammat kohdat näyttää kuin olisi tehty eri värillä, mutta kyllä nekin kohdat on samalla väripalikalla tehty, ainakin näin muistelen. On tuon teosta jo aikaa niin ihan varma en voi olla, mutta olen kyllä melko varma tästä.

 

maisema_ruskea.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruskealla tehdystä tulee vähän mieleen vanhat valokuvat. Tein aidan ja puun kynällä ja puun lehvästö tai neulaset tai mitä ne nyt onkaan, niin tein styluksen harjapäällä.

maisema_sin.jpg

Sama sinisenä.

 

maisema_viol2.jpg

 Sitten muutama violetti maalaus.

maisema_viol.jpg

 

maisema_violkuu.jpg

Ja sitten piti kokeilla kuun tekemistä styluksen pyöreällä päällä. Olisi ehkä kannattanut jättää tekemättä.

Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus, maisema, maisemamaalaus


Kommentit

9.10.2014 11:49  Johanna

Moikka,

Käytitkö näihin yksivärisiin kuitenkin alla kirkasta vahaa? Ja mikä tämä stylys on? 🙂

11.10.2014 14:38  Heli

Moi Johanna! Muistaakseni laitoin taivasta maalatessa siihen pohjalle valkoista, paitsi tuo sininen näyttää sille että siihen en olisi laittanut. Kirkasta vahaa käytin järven tekemisessä sen maalauksen värin alla.
Stylus on lämpökynä, johon on erilaisia päitä olemassa. Siihen sulatetaan vahaa ja sitä voi käyttää kynän tapaan tai erilaisia päitä voi käyttää kuten pientä maalausrautaa. Tuolla "Encaustic Art eli mehiläisvahamaalaus" sivulla on kuva styluksesta ja muutaman erilaisen pään kuva.
Mukavia maalaushetkiä!

Shopping Cart